Wat moet ik meenemen?

Je moet o.a. je medicijnen meenemen als je die gebruikt, eventueel je dieetvoorschriften, kleren, bericht van opname, je ID bewijs en verzekeringpasje en een knuffel of iets anders wat belangrijk voor je is. Daarnaast natuurlijk je pyjama als je langer moet blijven. 

Heb ik een eenpersoonskamer?

Op de kinder- en tienerafdeling, locatie Harderwijk, hebben we 1-persoonskamers en  2-persoonskamers. Je weet van tevoren niet op welke kamer je komt. Dit hangt onder andere af wanneer je komt, waarvoor je komt en hoe oud je bent.

 

Op de kinder- en tienerdagbehandeling, locatie Lelystad hebben we 4-persoonskamers. 

Moet ik de hele dag in bed blijven liggen?

Nee als je je goed genoeg voelt mag je uit bed (als de dokter het goed vindt). 

Moet ik de hele dag een pyjama aan?

Nee alleen als je ’s nachts gaan slapen. Overdag heb je gewoon je normale kleding aan. 

Mogen mijn vader en moeder bij mij blijven (slapen)?

Eén van je ouders mag blijven slapen en de hele dag bij je blijven.

Mogen mijn vriendinnen/vrienden ook blijven slapen?

Nee dat kan helaas niet. Ze mogen wel elke dag op bezoek komen natuurlijk. 

Moet ik alles eten? / Wat eet je in het ziekenhuis?

Je kunt elke dag kiezen uit een aantal menu’s voor het warme eten. Daarnaast hebben we een broodkar met verschillende soorten brood, beleg en drinken. Hier zit vast iets lekkers voor je bij. De voedingsassistent verzorgt het eten en drinken.

Mogen mijn ouders ook mee-eten?

Eén van je ouders kan gezellig mee blijven eten tegen een kleine vergoeding. Vraag de voedingsassistente naar de mogelijkheden. 

Hoe laat moet ik naar bed?

Hoe laat je naar bed gaat, hangt af van je leeftijd. We bespreken dit altijd in overleg met jou en je ouders.

Mogen mijn broertjes, zusjes, vriendinnen en/of vrienden ook komen?

Voor de meest actuele bezoekersinformatie zie Bezoektijden en contact opnemen met de patient (telefoon/post) | ziekenhuis St Jansdal

 

Kinder- en tienerafdeling, locatie Harderwijk

Op de kinder- en tienerafdeling is doorlopend bezoek mogelijk. Belangrijk is wel om te weten dat er maar twee bezoekers tegelijk aan je bed mogen komen. 

 

Kinder- en tienerdagebehandeling, locatie Lelystad

Op de kinder- en tienerdagbehandeling is helaas geen bezoek mogelijk. 

Mag mijn huisdier op bezoek komen?

Nee, huisdieren mogen niet op bezoek komen.

 

Heb ik altijd dezelfde dokter?

Nee, het kan voorkomen dat je verschillende dokters aan je bed hebt. Belangrijk om te weten is dat alle dokters overleg hebben met de verpleegkundige. Zo weten ze precies hoe het met jou gaat.

Wie zorgen er allemaal voor mij?

Er werken heel veel verschillende mensen in het ziekenhuis, zoals artsen, verpleegkundigen, medisch pedagogisch zorgverleners, anesthesiologen, voedingsassistenten, diëtisten, orthopedagogen, onderwijzers, fysiotherapeuten en logopedisten. Sommigen zie je elke dag, anderen soms of nooit. Op deze pagina vind je een uitleg over de beroepen rondom de kinder- en tienerafdeling en de kinder- en tienerdagbehandeling. 

Wie mag er met mij mee naar de operatiekamer?

Eén van je ouders/verzorgers. Dit is een van de rechten die je hebt als kind. 

Waarom mogen niet allebei mijn ouders mee naar de operatiekamer?

Omdat het anders te druk wordt op de operatiekamer.

Waarom mag ik niet eten voor een operatie?

Als je gegeten hebt, moet je misschien spugen tijdens de operatie. Dat is gevaarlijk en willen we voorkomen. We hebben zelfs de regel dat als je maag niet leeg is, de operatie niet doorgaat. Dan moet je een andere keer terugkomen. Dat is vervelend, want dan duurt het langer voor je beter bent!

Wat is een Mijn IDee en hoe kom ik eraan?

Mijn IDee is een kaartje waarop jij jouw eigen gewoontes en wensen kunt opschrijven. Dat kun je bij elk bezoek weer meenemen. Bij het onderzoek of behandeling kun je het laten lezen door de dokter of verpleegkundige, zodat ze er rekening mee kunnen houden. Je kunt Mijn IDee van een medisch pedagogisch zorgverlener krijgen op de afdeling of je kunt er zelf om vragen bij een bezoek op de polikliniek.

Kun je ook een kaart sturen of cadeautje laten bezorgen?

Ja dat kan. Via deze pagina lees je hoe je contact kunt opnemen met patientjes in het ziekenhuis. 

Wat is er te doen op de kinder- en tienerafdeling?

Er is een speelkamer, een tienerkamer, een buitenruimte met speeltuin, een grote cliniclownkoffer en een aquarium. Bij je bed heb je een televisie, met radio en telefoon ineen. Op deze pagina zie je wat er allemaal te doen is. Eens per week komen de Cliniclows de verpleegafdeling bezoeken. Je mag zelf beslissen of ze ook aan jouw bed komen. 

Mag ik naar buiten?

We hebben een dakterras bij de speelkamer. Daarnaast kun je altijd bij de hoofdingang even naar buiten. Je moet dit wel eerst even overleggen met de dokter.

Mag ik mijn eigen speelgoed meenemen?

Natuurlijk, je mag alles meenemen wat je leuk vindt. Goed om te weten is dat het ziekenhuis niet verzekerd is als er iets met jouw spullen gebeurt. Dat betekent dat je zelf heel goed op deze spullen moet passen. In de speelkamer vind je ook speelgoed, spelletjes en dvd’s die je kunt lenen als je in het ziekenhuis ligt. 

Mag ik mijn eigen laptop/Ipad/radio meenemen?

Bij je bed op de kinder- en tienerafdeling, locatie Harderwijk, hangt een Ipad, waar je filmpjes op kunt kijken of spelletjes op kunt spelen. Je kunt hier ook muziek op luisteren. 

 

Op de kinder- en tienerdagebehandeling locatie Lelystad en de POK locatie Harderwijk zijn geen Ipads beschikbaar. 

 

Je mag natuurlijk je eigen Ipad/laptop meenemen, maar het ziekenhuis is niet verzekerd als er iets met jouw spullen gebeurd. Dat betekent dat je zelf heel goed op deze spullen moet passen. 

Is er school?

Als je langere tijd in het ziekenhuis moet blijven, dan is er een ziekenhuisdocent van de Ijsselgroep. Hij/zij komt naar het ziekenhuis om jou daar te helpen met je schoolwerk.

Hoe lang moet ik blijven / wanneer mag ik weer naar huis?

Dat hangt er vanaf waarom je in het ziekenhuis ligt. De dokter beslist en vertelt je wanneer je naar huis mag. Alle medewerkers doen hun best om ervoor te zorgen dat dit zo snel mogelijk gebeurd.

Mag ik in het weekend naar huis?

Als je ziek bent is dat niet opeens over in het weekend. Dit betekent dat je ook in het weekend in het ziekenhuis kunt liggen. Soms worden er uitzonderingen gemaakt en mag je met weekendverlof. De dokter beslist dit.  

Jouw vraag niet beantwoord?

Stond jouw vraag er niet bij? Laat het ons weten. Dan geven we je zo snel mogelijk antwoord en voegen je vraag toe op onze website.
*
*
*
Vul hier niets in a.u.b.