Rolanda Baars

Japan, Nieuw-Zeeland, Maleisië en Zuid-Afrika zijn landen waar Rolanda Baars haar eerste zestien levensjaren heeft doorgebracht. De interesse in kindergeneeskunde groeide tijdens haar jeugd en leidde uiteindelijk tot een carrière als kinderarts in St Jansdal. 

 

“Na mijn artsenexamen werkte ik samen in een Europees team dat onderzoek deed naar de kwaliteit van leven bij kinderen met een chronische ziekte. Hier is ook mijn promotie uit voortgekomen. Daarna begon ik mijn specialisatie tot kinderarts in het Leids Universitair Medisch Centrum. Eerst werkte ik een jaar in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag gewerkt en vanaf 2011 in het St Jansdal.”

 

Neonatologie en maag-, darm- en leverproblematiek bij kinderen ontwikkelde ze tot haar aandachtsgebieden. Ook heeft ze zich verdiept in het Syndroom van Down. “Ik heb kinderen altijd al een uitdaging gevonden. Ze vragen om een bepaald inlevingsvermogen en flexibiliteit. Ik houd van puzzelen en wil blijven leren. Daarom past de kindergeneeskunde goed bij me. Geen kind is hetzelfde. Verder is de bezorgdheid om de gezondheid van je kind zo heftig; daar wil ik als kinderarts oog voor hebben. Ouders mogen die gevoelens hebben, het is een natuurlijke reactie.