Ilse Broeks

“De kindergeneeskunde is heel veelzijdig; van de opvang van een baby tot het begeleiden van een puber. Ik heb altijd veel plezier in het uitoefenen van de algemene kindergeneeskunde in de volle breedte. Het is bij elk kind een uitdaging om het vertrouwen te winnen, goed te kijken en creatief te zijn bij het onderzoek.

 

Soms is het probleem acuut. Vaak is het ook chronisch en is het zaak patiënt en ouders goed te begeleiden. Dit alles in een fijn team van collega’s, secretaresses, verpleegkundigen en paramedici. Ik heb speciale interesse in de kinderneurologie. De ontwikkeling van een kind is een prachtig, maar complex geheel.

 

Het is fascinerend om te zien hoe een verhaal en neurologisch onderzoek van een patiënt je kunnen leiden naar een oorzaak in het centraal zenuwstelsel. Hierbij is zeker niet altijd genezing mogelijk. Symptoombehandeling, kwaliteit van leven, verwachtingen bespreken en begeleiding van ouder en kind is dan des te belangrijker. Die ene glimlach of eerlijke/spontane uitspraak, de puurheid van een kind geeft mijn werkdagen glans!”