Keurmerken

De kinder- en tienerafdeling en het moeder- en kindcentrum hebben drie keurmerken, te weten: 

 

Drie bronzen smileys - Stichting Kind&Ziekenhuis

Het St Jansdal heeft drie zogenaamde bronzen smileys. De smiley is een keurmerk van Stichting Kind&Ziekenhuis voor kindvriendelijke zorg en voorzieningen. Het St Jansdal houdt met kinderen extra rekening om angst, stress en pijn zoveel mogelijk te voorkomen.

 

  • Bronzen Smiley kraamafdeling (2015)
  • Bronzen Smiley dagbehandeling (2008)
  • Bronzen Smiley kinder- en tienerafdeling (2006)

 

 

  

Neo keurmerk (sept 2015)

“Warm en aandachtig. Zo waarderen ouders de zorg voor hun kinderen in het St Jansdal”, aldus Gert Jan van Steenbrugge, directeur van de VOC (Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC). De vereniging zoekt ziekenhuizen met de WOW-factor, Wat Ouders Willen. Zij stimuleert ziekenhuizen om zorg te leveren die past bij de wensen van ouders. 

 

“De zorg op de couveuseafdeling is zeer familiegericht: ouders zijn van harte welkom om er hun ouderrol te vervullen, om hun kind te leren kennen en om het te ondersteunen bij onderzoek en behandeling. Het St Jansdal Ziekenhuis is een van de eerste ziekenhuizen waar de kinderarts iedere dinsdag visite loopt bij de kinderen, zodat ouders deel kunnen nemen aan het overleg.”

 

Wanneer krijgt een ziekenhuis het neo keurmerk? 

 

 

WHO/UNICEF certificaat Zorg voor Borstvoeding (sept 2015)

Een tweede hercertificering van het WHO/UNICEF certificaat Zorg voor Borstvoeding. Dat betekent dat het St Jansdal onder andere voldoet aan de strenge richtlijnen rondom het borstvoedingsbeleid, het in dienst hebben van lactatiekundigen, het geven van voorlichting aan alle zwangeren en rooming-in.

 

Het St Jansdal ontving een groot compliment over het zoveel mogelijk nabootsen van een natuurlijke bevalling na een keizersnede. “Het operatieteam schenkt - samen met de verpleegkundige van de afdeling die bij de ok aanwezig is - veel aandacht aan het huid-op-huid contact tussen moeder en kind direct na een keizersnede”, aldus stichting Zorg voor Borstvoeding, die het certificaat uitgeeft.