Kinderastma totaal

Inhoud van dit artikel

  Inleiding

  Uw kind heeft luchtwegklachten. Daarom is uw kind verwezen naar de polikliniek kindergeneeskunde in ziekenhuis St Jansdal. Hier wordt een speciaal astma spreekuur gehouden. Met deze folder informeren wij u over dit spreekuur.

  Wanneer uw kind in de week voorafgaand aan de afspraak op de polikliniek een besmettelijke ziekte (zoals waterpokken/rode hond/ etc.) heeft gehad verzoeken wij u vriendelijk maar dringend om contact op te nemen met de betreffende afdeling. Neem ook contact op als uw kind in aanraking is geweest met iemand met een besmettelijke ziekte.
   

  Multidisciplinair team

  Op het spreekuur treft u een multidisciplinair team van zorgverleners die betrokken zijn bij de behandeling van kinderen en jongeren met astma. Zij brengen het probleem in kaart en geven aansluitend advies, begeleiding en voorlichting aan kinderen en ouders.
  U spreekt zowel met de kinderarts als met de astma verpleegkundige. Zij bekijken hoe uw kind het beste geholpen kan worden.

  Het team bestaat uit:

   

  Kinderlongverpleegkundige

  Truus Verhoef

  Kinderartsen
  Naomi Reijmerink
  Dave van de Velde
   

  Verwijzing en afspraak

  Als uw huisarts uw kind heeft verwezen, kunt u een afspraak maken voor het astma spreekuur. Het heet dan wel spreekuur, in de praktijk duurt uw bezoek vaak langer dan een uur. Het spreekuur is een keer per maand op een ochtend van 08.45 - 11.45 uur.

  Nadat u een afspraak heeft gemaakt krijgt u een vragenlijst toegestuurd. De vragenlijst kan veel informatie opleveren. U vult deze thuis in. Daarna wordt de lijst bekeken tijdens het spreekuur.
  Onderzoeken tijdens het spreekuur
  De kinderarts doet een volledig lichamelijk onderzoek bij uw kind. Mogelijk wordt er een longfunctie onderzoek gedaan.
   

  Behandelplan

  Afhankelijk van het probleem wordt u begeleid door de kinderarts en/of de kinderlongverpleegkundige. De verpleegkundige neemt dezelfde dag contact met u op. Of u wordt met een advies terug verwezen naar de huisarts.
   

  Vragen

  Heeft u vragen? Maakt u vooraf een lijstje en neem dat mee naar het spreekuur. Zo weet u zeker dat u niets vergeet. U kunt ook bellen op maandag met de polikliniek kindergeneeskunde, telefoon (0341) 463750.

   

  Waar kunt u ons vinden?

  Het astma spreekuur wordt gehouden in de polikliniek kindergeneeskunde in ziekenhuis

  St Jansdal te Harderwijk.
  U kunt bewegwijzeringsnummer 0.32 (begane grond, gang B) aanhouden.