Wat nemen je ouders mee?

Identiteitsbewijs
De zorgaanbieder controleert met het identiteitsbewijs of je degene bent die bij het Burgerservicenummer (BSN) hoort. Een zorgaanbieder moet kunnen aantonen dat aan de identificatieplicht is voldaan. Daarom legt de zorgverlener de soort en het nummer van jouw identiteitsbewijs vast in de administratie. Een kopie of scan maken mag niet.

 

Identificatie: Ook voor jonge kinderen!
Anders dan de algemene identificatieplicht, is er in de zorg geen leeftijdsgrens. De identificatieplicht geldt vanaf de geboorte. Jouw ouders moeten dus voor jou een geldig legitimatiebewijs tonen als ze naar een zorgverlener gaan. Dit is een Nederlands paspoort, identiteitskaart of vreemdelingendocument. 

 

Patientenpas 

Nieuwe patiënten gaan altijd eerst naar een medewerker van Informatie en Afspraken in de hal om de wettelijk identificatie persoonlijk te voldoen. Na identificatie kun je bij deze medewerker, of bij de zuil in de hal, een patientenpas laten maken. 

 

De pas heeft het formaat van een creditcard met hierop patiëntgegevens als een pasfoto, naam, geboortedatum,
geslacht, burgerservicenummer en patiëntnummer.

 

Verwijsbrief

De verwijsbrief van de huisarts dient meegenomen te worden. 

 

Eventueel een medicatielijst. 

 

Wegblijftarief

Zeg je afspraak minimaal 24 uur van tevoren af

Heb je een afspraak bij ziekenhuis St Jansdal? Dan rekenen wij op je komst! Kun je niet komen? Zeg dan uiterlijk 24 uur van tevoren jouw afspraak af of verzet de afspraak naar een andere datum. Op de open plek kunnen wij dan iemand anders plannen. Zo houden wij de wachtlijst zo kort mogelijk. Als je te laat of niet afzegt, betaal je 50 euro wegblijftarief. Dit noemen wij ook wel het no-show-tarief. Deze rekening moet je zelf betalen. De zorgverzekering vergoedt deze no-show-rekening niet. Het wegblijftarief is volgens het beleid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.